Hoe werkt een fotoshoot? (NL)

Een fotoshoot, hoe werkt dat?

Nieuwe fotoshoots bedenken, uitwerken en uitvoeren is een grote hobby van mij, en ik werk hierbij graag met veel verschillende mensen samen.

Heb je een wild idee, of zou je gewoon eens een paar prachtige platen van jezelf willen hebben? Neem dan zeker eens contact op! Ik denk graag mee, en wellicht kunnen we samen een fotoshoot uitwerken. Ervaring is hierbij niet nodig, er plezier in hebben wel!

Ik heb beschikking tot een eigen goed uitgeruste fotostudio in Utrecht, goed bereikbaar per OV en per auto. Daarnaast vind ik het leuk om locatie te werken.

Mijn tarieven voor zowel studio- als locatiefotografie zijn op aanvraag beschikbaar. In uitzonderlijke gevallen neem ik nog wel eens TFP (Time for print) werk aan, maar dit doe ik alleen als het idee me erg aanspreekt en bruikbaar is in mijn portfolio.

Mijn werkwijze voor fotoshoots

  • Van te voren bedenken we het idee! Welke stijl, wat voor sfeer. Binnen? Buiten? Studio? Locatie? In het bos? Er kan veel! Ik denk graag mee om er een sterk plaatje van te maken.
  • Dan prikken we een datum voor de shoot zelf. Studio fotoshoots kunnen vaak door de week 's avonds, en uitgebreidere locatieshoots vaak op maandag of in het weekend.
  • De week van te voren stuur ik je nog even een mail met extra informatie.
  • De shoot zelf! Meer mensen maken het gezellig, dus neem gerust iemand extra mee. De shoot gaat echter om jou.
  • Na afloop van een shoot ga ik aan de slag met de foto's. Binnen enkele dagen krijg je een persoonlijke link naar een mooie selectie, en samen zoeken we daar de sterkste foto's uit.
  • Aan de hand daarvan ga ik verder. Foto's nabewerken is tijdrovend, en dit proces kan dus ook een paar weken duren. Het aantal bewerkte foto's hangt af van de shoot. Voor TFP geldt hierbij een maximum van 1 tot 3 bewerkte foto's.
  • Na afloop krijg je een geheime, persoonlijke download link. Hiermee kan je zowel kleine versies (voor op social media) downloaden, als foto's in een hoge resolutie.
  • Al naar gelang de afspraken die we hebben gemaakt zetten we foto's dan ook online!

Ik werk met een overeenkomst waar we bovenstaande in vastleggen, zodat je niet voor verassingen komt te staan achteraf. Bij modellen onder de 18 jaar is toestemming en begeleiding van een ouder of voogd noodzakelijk.

Huwelijk, evenement of LARP fotografie?

Naast fotoshoots fotografeer ik ook met plezier op huwelijken, feesten, conferenties of op LARP evenementen. Mocht je een feest of evenement organizeren, of zoek je naar een fotograaf voor je huwelijk, vraag dan gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan! Ik denk graag mee, en als ik kan helpen doe ik dat graag!

Mocht je een vraag hebben die hier niet tussenstaat? Laat het me weten!